Ga naar de inhoud

De omgeving

Markant Outdoorcentrum ligt in de prachtige gemeente Montferland, precies op de grens van de Achterhoek en Liemers, op nog geen 15 minuten rijden van Arnhem en 1,5 uur vanuit Rotterdam of Amsterdam: een regio met heuvels, bossen en rivieren. Het land van de Zwarte Cross, voetbalclub de Graafschap, topclub volleybal Orion en een technologisch innovatiegebied  waar Nederland trots op kan zijn.

Recreatiegebied Stroombroek

Aan de oostkant van Markant Outdoorcentrum ligt recreatiegebied Stroombroek, een mooie recreatieplas met stranden, bungalowpark Landal Stroombroek, een waterskibaan en het Land van Jan Klaassen. Leisure Lands is de organisatie die het gehele recreatiegebied beheert en duurzaam onderhoudt.

Bosgebied Montferland

Het Montferland, of ook wel Bergherbos,  is het natuurgebied aan de westkant van het bedrijf. Een prachtig afwisselend landschap met heuvels en bos. In het Montferland ligt een top mountainbike route. Vanuit het mountainbike parcours op het terrein van Markant steek je in 5 minuten door naar deze fantastische en pittige route. Daarnaast is Montferland een prachtige omgeving om te wandelen via de 18-Toppenroute of het Pieterpad. Uiteraard is het bos de perfecte plek om met schoolkampen een hike en route uit te zetten.

Rivier de Oude IJssel

 

De Oude IJssel loopt  vanuit Anholt naar Gendringen waar hij Nederland binnenstroomt. Via Doetinchem loopt de Oude IJssel naar Doesburg waar hij in de Gelderse IJssel uitkomt. De Oude IJssel is een mooie rivier voor kanoverhuur en kanotochten. Markant Outdoorcentrum heeft in het centrum van Doetinchem, op ‘de Bleek’, een opstapplek voor kano’s. Met kanogroepen kunnen wij op de Bleek de tocht starten. Tijdens bijvoorbeeld schoolkampen maken wij op meerdere routes gebruik van de Oude IJssel voor een kanotocht tijdens een schooldag of schoolkamp.

Plaatsen in de omgeving

Doetinchem is de winkel- en uitgaansstad op 5 minuten vanaf Braamt. Voor kunst en cultuur ga je naar ‘s Heerenberg met een prachtig kasteel als hoogtepunt. Daarnaast is de omgeving rijk aan leuke plaatsjes zoals Zeddam, Laag Keppel, Kilder en Didam. Het Achterhoekse coulisselandschap maakt dat de omgeving een prachtige omgeving is om te vertoeven.

Markant op locatie in de omgeving

Door samenwerkingsverbanden met diverse bedrijven op verschillende locaties zoals restaurants, groepsaccommodaties en hotels kunnen een aantal van onze programma’s op verzoek ook elders plaatsvinden. Vaak gaat het om een zakelijke groep voor een vergaderbreak of teambuilding op locatie.

Een greep uit de mogelijkheden in de omgeving:

  • Kasteel Huis Bergh in ‘s Heerenberg
  • Havezate Carpe Diem in Azewijn
  • Hotel Ruimzicht in Zeddam
  • Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem
  • Groepsaccommodatie Groot Zande in Doetinchem

Je kan altijd contact met ons opnemen voor de mogelijkheden.

Neem contact op

Zoveel te beleven!

Bij Markant Outdoorcentrum maak je de mooiste herinneringen met collega’s, vrienden & familie of klasgenoten!