Skip to content

Een schoolkamp

Met een eigen groepsaccommodatie, groepskampeerterrein en een prachtig outdoorterrein van 12 ha is Markant Outdoorcentrum een bijzondere schoolkamplocatie, ook wel de ‘Ardennen van Nederland’ genoemd.

Als je kiest voor een schoolkamp bij Markant Outdoorcentrum, ben je absoluut aan het goede adres. Wij hebben meerdere mogelijkheden voor een goede invulling van het schoolkamp of werkweek. Elkaar helpen, samen actief bezig zijn, grenzen verleggen, plezier hebben en vrienden maken zijn de kernwaarden van onze schoolkampen en leveren kostbare momenten op voor leerling en docent!

Kamp programma's bij Markant

Verschillende soorten kampen in het voortgezet- en beroepsonderwijs

Ervaringen

Van andere scholen

Onze klanten

AICS
Barlaeus
HAN
Maris College
Graafschap college

Een schoolkamp bij Markant

De mooiste avonturen op een 12 hectaren groot terrein!

Een vaste partner voor de organisatie van jouw schoolkamp

Voor heel veel onderwijsgroepen is Markant Outdoorcentrum al een vanzelfsprekende partner als het gaat om outdoorprogramma’s, outdoorkampen, werkweken, zwerfkampen en introductiedagen.

Wij hebben ervaring met verschillende soorten onderwijs, van schoolkampen met groep 8, werkweken met VWO-klassen tot meerdaagse zwerfkampen met VMBO-klassen. Op het terrein van Markant is een groepskampeerterrein en groepsaccommodatie en kantine c/q restaurant aanwezig. Daarnaast zijn alle outdooractiviteiten op het terrein zelf en maken wij gebruik van de prachtige omgeving zoals het waterrijke Stroombroek, bosgebied Montferland en de rivier de Oude IJssel. Een schoolkamp bestaat bij ons altijd uit een combinatie van overnachten, activiteiten en (eventueel) catering. Dit wordt hieronder verder toegelicht.

Overnachten tijdens jouw schoolkamp

De overnachting bij een schoolkamp voor het voortgezet- en beroepsonderwijs is meestal in een tent. De eerste mogelijkheid hierin zijn onze groepstenten. Deze tenten worden “leeg” opgeleverd en leerlingen of studenten dienen zelf een matje, kussen en slaapzak mee te nemen. Deze groepstenten hebben ruimte voor ongeveer 8 studenten per tent. Wij zetten tenten neer aan de hand van het aantal leerlingen. Hierdoor is het ook zeer geschikt voor grote groepen.

Naast de groepstenten kun je tijdens een schoolkamp ook overnachten in onze safaritenten. Dit zijn luxe tenten op vlonders en ingericht met stapelbedden. Leerlingen hoeven dus alleen een slaapzak en kussensloop mee te nemen. Op het safarikampeerterrein staan 5 safaritenten met in elke tent 6 stapelbedden (12 personen). Om het passend te maken kunnen wij altijd groepstenten met stretchers bijplaatsen. Een overnachting in groepstenten en safaritenten is altijd inclusief kampvuurplek en kooktent. Ook kan een schoolkamp georganiseerd worden met overnachting in ons groepsgebouw. Hier is plaats voor maximaal 40 personen. Het gebouw is ingericht met 6 kamers, in elke kamer staan 3 stapelbedden. Verder is er een ruime keuken aanwezig met een complete keukeninventaris. Ook hier moeten leerlingen een slaapzak en kussensloop meenemen.

Een activiteitenprogramma

Tijdens een schoolkamp mogen leuke activiteiten niet ontbreken. Dit versterkt de band tussen leerlingen en is een mooie manier om elkaar op een andere manier en in een andere situatie te leren kennen. Markant biedt hierin diverse outdoordagen aan. Hierin kan een combinatie worden gemaakt tussen verschillende outdooractiviteiten die elk één uur duren. Zo kunnen er bijvoorbeeld ook de ene dag twee outdooractiviteiten worden gedaan en de andere dag vier.

Ook kan er een sportdag worden georganiseerd tijdens een schoolkamp. Hierbij gaan verschillende teams van tussen de 8 en 12 personen in +- 4.5 uur de strijd aan om zo veel mogelijk punten te verdienen. De spellen die worden gedaan bestaan uit een leuke combinatie van denkspellen, actieve spellen en echt outdooractiviteiten. Elk spel duurt ongeveer 20 minuten en elk team krijgt op voorhand een programmaboekje met het spelschema hierin verwerkt. Deze activiteit is alleen te boeken voor grote groepen. Als een school andere wensen heeft, kan er altijd worden meegedacht hoe dit in te passen is. Te denken valt aan bijvoorbeeld een hike of oriëntatietocht door de omgeving. Naast de activiteiten van Markant zijn docenten vrij om zelf activiteiten te organiseren tijdens kamp. Op steenworp afstand van de locatie ligt Recreatiegebied Stroombroek. Hier is genoeg ruimte voor leuke (avond)spelen, strandspellen en waterpret!

Cateringmogelijkheden

Ook voor catering en eten biedt Markant Outdoorcentrum flexibele opties. Een school kan tijdens het kamp zelf beslissen of ze het eten zelf willen koken of niet. Het is mogelijk om tijdens een schoolkamp bij Markant Outdoorcentrum een ontbijt, lunch, avondmaaltijd, barbecue of een frietje te laten cateren. Dit maakt het allemaal een stuk eenvoudiger. Leerlingen dienen dan enkel hun eigen bordje, kopje, en bestek mee te nemen. Bekijk onze cateringmogelijkheden voor meer informatie!