Ga naar de inhoud
1.5 uur
18 - 25
Zomertijd
€ 17.50
Kanotochten op de rivier

Markant Outdoorcentrum verhuurt en organiseert al meer dan 26 jaar kano’s op de Oude IJssel. Wij vinden het belangrijk dat je goed voorbereid het water op gaat. Daarom krijg je voorafgaand aan de tocht basisinstructie over in- en uitstappen & vaar- en stuurtechniek. Je kunt kiezen uit een Canadese kano voor 2 of 3 personen of een 1 of 2 persoons kayak.

Offerte aanvragen

Eigenschappen

  • Vanaf 6 jaar
  • Minimaal 20 personen
  • Maximaal 70 personen
  • Zomerperiode
  • Tijdsduur: 2 uur
Kanotocht Doetinchem Achterhoek

Keppelse Tocht € 17,50 p.p

De startlocatie van de Keppelse tocht is de kanostoep op de Bleek in het centrum van Doetinchem. Je vaart van Doetinchem naar Laag-Keppel. Het eindpunt is tegenover Kasteel Keppel (waar in de zomer ook nog regelmatig een ijscokar te vinden is). Een gemiddelde groep vaart er 1,5 tot 2 uur over. De instructeur zal vooraf met de groep afspreken hoe laat hij op het eindpunt zal zijn om de kano’s weer op te halen.

Naast de kano’s leveren wij er gratis waterdichte tonnen en zwemvesten bij. Zwemvesten zijn op het traject Doetinchem – Laag Keppel verplicht i.v.m. de aanwezige scheepvaart. Deelnemers zonder zwemdiploma zijn altijd verplicht een zwemvest te dragen en kinderen kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene varen.

Ettense tocht € 21,00 p.p

De Ettense tocht start in het dorp Etten stroomopwaarts van Doetinchem. Wij vinden het belangrijk dat je met enige kennis het water op gaat.  Daarom krijgt je voorafgaand aan de tocht basisinstructie over in- en uitstappen & vaar en stuurtechniek. Je kunt kiezen uit een Canadese kano voor 2 of 3 personen of een 1 of 2 persoons kayak.

Tijdens deze tocht vaar je stroomafwaarts. Halverwege moet je via de zogenaamde kanostoep je kano overdragen bij Sluis de Pol, daar waar ook het riviertje de Bielheimerbeek in de Oude IJssel stroomt. Voorts zul je langs Kasteel Kemnade varen waar de lange tocht uit ons aanbod naar vernoemd is. Na circa 2,5 uur verwachten wij je weer terug op de Bleek in Doetinchem waar de tocht eindigt.

Kemnade tocht € 25.00 p.p

De Kemnade tocht start in Engbergen een natuurgebied tussen Ulft en Gendringen. Wij vinden het belangrijk dat je met enige kennis het water op gaat. Daarom krijgt je voorafgaand aan de tocht basisinstructie over in- en uitstappen & vaar- en stuurtechniek. Je kunt kiezen uit een Canadese kano  voor 2 of 3 personen of een 1 of 2 persoons kayak.

Tijdens deze tocht vaar je stroomafwaarts. De eerste uitdaging volgt al snel na het beginpunt waar de Oude IJssel en de Aa-strang bij elkaar komen in Ulft. Hier is een stuw gemaakt om het water beter te kunnen reguleren. De kano moet hier via de kanostoep overgedragen worden. Je vaart langs het dorp dat vooral bekend staat om zijn Dru fabriek, tegenwoordig omgebouwd tot multicultureel centrum. Na zo’n 5 kilometer en het passeren van het dorp Etten, kom je bij de volgende hindernis op het parcours. Opnieuw zal de kano overgedragen moeten worden bij een oude sluis. Na deze passage vaar je langs kasteel Kemnade waaraan deze tocht zijn naam te danken heeft. Na circa 4 a 5 uur kom je aan op eindpunt de Bleek in het centrum van Doetinchem.

Vervoer (terug)

Markant verzorgt voor de chauffeurs het vervoer terug naar het beginpunt, mits van te voren afgesproken. Zij kunnen dan de rest van de groep ophalen bij het eindpunt. Voor fietsers kan Markant vervoer van de fiets verzorgen naar het eindpunt van het kanoën. Zo kun je verder je fietsroute vervolgen!

Offerte aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en vraag een offerte aan.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Gewenste starttijd
:
Adres
Tijd
: